tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

 

Zoo


22.2.2008. Singapore

Singapore on saari, kaupunki ja maa. Malesia perustettiin vuonna 1963 liittämällä olemassa olevaan Malayaan Singapore, sekä Borneolla olevat Sarawakin ja Sabahin alueet. Singapore jättäytyi tästä liitosta kuitenkin pois jo heti kahden vuoden päästä 1965 ja on siitä lähtien ollut itsenäinen valtio.

Eläintarhaan menimme tänään. Se sijaitsee saaren keskiosassa ja sinne täytyy mennä ensin metrolla ja sitten vielä bussilla. Singapore Zoo on yksi parhaista näkemistämme tarhoista jossa suurin osa eläimistä tuntuu olevan hyvissä käsissä. Vain orankien pieneltä vaikuttavat asuimistot saivat meidät vähän mietiskelemään. Vietimme tarhassa koko valoisan ajan päivästä ja tapasimme jääkarhuja, sarvikuonoja, valkoisia tiikereitä, monenlaisia apinoita ja kenguruitakin vain muutamia mainitaksemme.

Paluumatkalle otimme taksin ja pyysimme sen ajaa Singaporen suurimmalle ostoskadulle Orchard Roadille. Mukava kuljettaja rupatteli koko matkan ja kehui maataan. Täytyy sanoa että yleensä tuollaista kehumista on jotenkin myötähäpeällistä kuunnella, mutta tuo kaveri ei tuntunut kyllä yhtään liioittelevan.

Orchardilla poikkesimme Bordersilla ja HMV:llä. Jos harrastaa retail therapya niin Orchard Rd on vallan oiva paikka siihen, mutta liikkeet ovat pääosin samoja kuin missä tahansa muuallakin englanninkielisessä maailmassa. Niitä on vain pienellä alueella enemmän kerralla. Onneksi sivukujalta löytyi mukava Emerald Hill jossa on vieri vieressä pieniä baareja. Kylmä Heineken maistui puiden siimeksessä Alley Barissa uskomattoman hyvältä päiväntasaajan kosteassa helteessä.

Otimme metron Somersetin asemalta ja suunnistimme Chijmes-keskittymään joka on korttelin kokoinen läjä ravintoloita ja viihdepaikkoja keskellä Colonial Districtia. Söimme Hog´s Breath Caféssa ja matkalla hotelliin piipahdimme vielä Intercontinental Hotelin aulassa olusilla.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?