tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

 

Timberland


16.2.2008. Kuching, Sarawak, Malaysian Borneo

Ja ei se kuume laskenut vieläkään. Iltapäivällä päätimme ottaa taksin ja matkata Lonely Planetin suosittelemaan Timberland Medical Centreen.

Mikko:

Ulkomailla lääkäriin lähteminen on mulle ainakin jonkin asteinen kynnys, mutta nyt tuntui siltä että tämä tauti ei ilman kovempia lääkkeitä lähde mihinkään. Nyt jälkeenpäin kirjoittaessa ajattelen, että olisi pitänyt mennä sinne jo paria päivää aiemmin.

Kiinalainen lääkäri vaikutti pätevältä ja tuntui näkevän jo silmistäni että mistä on kysymys. Verenpaine oli noussut myös yllättävän korkeisiin lukemiin ja sen vuoksi lekuri päätti ottaa minut tarkkailuun sairaalaan. Onneksi Jarna sai jäädä sinne myös kanssani. Eipä tullut otettua hotellista mitään lukemista mukaan eikä hospitaalissa ollut myöskään ensimmäistäkään telkkaria, ja olisi olo varmasti ollut muutenkin yksinäinen. Ystävällinen hoitsu toi Jarnalle sitten sellaisen natisevan lepolassen ja petivaatteet, hyvä niin. Sain sitten antibiootteja ja hirveän kasan muitakin lääkkeitä joista en edes tiennyt mitä ne olivat. Olo alkoi helpottua lähes heti. Nukkuminen oli vain hankalaa koska sänky ei ollut mikään ergonomisen suunnittelun riemuvoitto ja vierailevat kiinalaiset pitivät meteliä yli yhteen asti yöllä. Niin, siis suurin osa Sarawakin osavaltion asukkaista on kiinalaista alkuperää. Heistähän monet ovat kauppiaita ja koska kaupat sulkevat ovensa vasta myöhään illalla heillä on aikaa tulla sairaalaan vierailemaan vasta lähempänä puolta yötä. Välillä tuntui että potilashuoneessa oli ainakin 60 henkeä.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?