tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

 

Orang Utan


19.2.2008. Damai Beach -> Semenggok Wildlife Reserve -> Holiday Inn, Kuching

Hieman jäi harmittamaan lähteä Damai Beachin hotellista kun emme kerinneet siitä oikeastaan yhtään nauttia. Hotellissa olisi ollut kaikki mahdolliset fasiliteetit, runsaasti ravintoloita ja sieltä olisi ollut helppo varailla ja toteuttaa retkiä Borneon eri nähtävyyksiin. No, eipä sitä sairautta kai voi koskaan ennustaa, se tulee jos tulee paikkaan ja aikaan katsomatta.

Matahari Toursin ylitsepursuavan nauravainen opas haki meidät matkalle Semenggokin wildlife reserveen joka pitää huolta villeistä orangeista. Orangit tarvitsevat vuodenajasta riippuen ylimääräistä ihmisen antamaa ravintoa pärjätäkseen hyvin supistuneilla / supistetuilla elinalueillaan. Oli hienoa seurata kun kaverit tulivat ruokailemaan. Mahtavia otuksia olisi tuijottanut mielellään vaikka kuinka pitkään. Meillä kävi hyvä säkä, nimittäin näimme ainakin 6 eri orankia. Joskus ne eivät saavu syömään lainkaan jos niillä on ruokaa riittävästi omasta takaa.

Käkättävä opas heitti meidät sitten matkatavaroinemme Kuchingin Holiday Inniin. Uskaltauduimme lobby bariin nauttimaan pitkästä aikaa yhdet oluet. Teimme pikaisen kävelyn hämärtyvässä kaupungissa ja ruokailimme viereisen Crowne Plazan ravintolassa.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?