tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

 

Lion City


21.2.2008. Kuching, Malaysia -> Singapore

Lento Kuchingista Singaporeen kestää vain vähän yli tunnin. Kuchingin kenttä näytti aika neuvostoliittolaiselta, ainakin jos vertaa Singaporen Changiin jota täytyy nyt vielä kolmannen kerran kehua. Otimme taksin Changista ja pyysimme ajamaan netistä varaamaamme South East Asia -hotelliin Singaporen Colonial Districtille. Lähestyessämme aluetta kuski alkoi kysellä että mistä olimme varanneet ja minkälainen hotelli meille on luvattu. Kerroimme että Lonely Planetin suosituksesta olemme varanneet keskitason turistihotellin joka on hyvällä paikalla. Kuski ei meinannut millään löytää perille vaikka meillä oli täydellinen osoite. Hotelli sijaitsee keskellä kävelykatua jossa on päiväsaikaan ainaiset markkinat. No ihmekös. Ilmeisesti ketkään länsimaalaiset eivät koskaan yövy täällä keskitason hotelleissa. Eikä siellä hotlassa kyllä muita kaukasialaista rotua edustavia ollutkaan. Singapore on Aasian yleiseen hintatasoon nähden kallis kaupunki ja meitä nyt ei vaan huvita maksaa yöstä 150 euroa jos käymme hotellissa vain nukkumassa.

Otimme parin tunnin nokoset ja lähdimme katsastamaan kaupunkia. Stamford Rafflesin brittiläiseksi kauppatukikohdaksi vuonna 1819 perustama kaupunki näytti jo ensi silmäyksellä miellyttävältä. Nykyään se näyttää pääosin todella modernilta mutta siisteys ja jämptiys viehättää jollain ihmeellisellä tavalla. Poliiseja ei näy katukuvassa, heitä on vain siviiliasuisina. Rangaistukset pienistäkin rikoksista ovat niin kovia ettei ketään huvita juuri rikolliselle polulle lähteä. Purkkaa on saanut syödä vasta parin vuoden ajan, roskaamisesta ja syömisestä julkisissa kulkuneuvoissa sekä jaywalkingista (kadun ylittäminen ei-suojatien-kohdalta) napsahtaa reilut sakot ja huumeiden kauppaamisesta saa aina kuolemantuomion.

Kävimme ensin Lot, Stock & Barrell -pubissa, söimme amerikkalaistyylisessä Seah Street Delissä, pistäydyimme tietenkin Raffles -hotellin Long Barissa nauttimassa Singapore Slingit (drinkki on muuten keksitty tässä baarissa), ja Boat Quayssa poikkesimme vielä Penny Blackissa ja Molly Malonesissa.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?