tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

 

Free as a bird


18.2.2008. Kuching, Sarawak, Malaysian Borneo

Mikko:

Lääkäri kävi heti aamulla kertomassa ilouutisen että kuume ja verenpaine ovat laskeneet siinä määrin että voin häipyä. Sain mukaani kasan lääkkeitä ja Jarna kävi sairaalan toimistossa maksamassa kohtuullisen laskun jonka onneksi saa vakuutuksesta takaisin. Otimme taksin ja istuessani takapenkillä minusta tuntui siltä kuin olisin päässyt vankilasta. Tosin en ole koskaan ollut vankilassa, mutta luulen, että kokemuksessa voi olla jotain yhtäläisyyttä.

-----------------------

Hotellimme lähistöllä Damai Beachilla sijaitsee myös Sarawak Cultural Village, joka on yksi "pakollisista" nähtävyyksistä lähialueella. Vaikka Mikon olo oli vielä vähän ankea niin päätimme lähteä jotta kerkiäisimme muutamassa päivässä nämä ihan pakollisimmat kohteet nähdä Borneolla. Villageen oli rakennettu tyylikkäästi Sarawakin kaikkien kansojen asumuksista autenttinen näyttely. Tarjolla oli ns. pitkätaloja jotka ovat täällä päin suosittuja asuintapoja. Yhdessä talossa saattaa asua sata ihmistä tavallaan saman katon alla. Taloissa oli myös kyseisten kulttuurien edustajia kertomassa tavoistaan ja historiasta. Mikko kokeili puhallusputkella ampumista ja Jarna houkuteltiin mukaan perinteiseen tanssiin/leikkiin jossa piti väistellä liikuteltavia puukeppejä. Kierroksen lopuksi oli tarjolla vielä puolen tunnin teatteriesitys jossa oli paikallista musiikkia ja tanssia. Kulttuurikylä on kyllä hienosti rakennettu ja se on erittäin suositeltava nähtävyys jos täällä päin liikutte.

Illalla kävimme syömässä hotellimme Café Satang -ravintolassa pizzat. Kokemus oli tervetullut tuon paripäiväisen paastoamisen jälkeen.

Varasimme tänään myös huomiseksi matkan Semenggok Wildlife Reserveen, jossa yleensä näkee orankeja.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?