tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

 

Conclusion


24.2.2008. Singapore -> Bangkok -> Stockholm -> Tampere

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Taas on aika jättää haikeat hyvästit. Tähänkin tottuu. Kaksi vuotta sitten Cape Townissa oli vaikea pidätellä itkua, matkan loppuminen tuntui silloin siltä, että elämä loppuu. Viime vuonna Kambodza teki meihin niin suuren vaikutuksen että sieltäkin tuntui vaikealta lähteä pois. Nyt matkanloppumistuska ei ehkä ole ollut niin suunnatonta, Singapore kun on sellainen hubcity että jos nyt edes jonkinlaista matkustelutahtia pitää yllä niin sinne varmasti palaa vielä joskus. Malesiaan tiedämme menevämme uudelleen koska siellä olo jäi nyt niin tyngäksi Mikon sairauden takia. Uusi-Seelanti oli tällä kertaa vain pieni pyrähdys. Olemme päättäneet mennä sinnekin joskus pitkäksi aikaa, vuokrata siellä asuntoauton ja kiertää kauniin maan luonnonnähtävyyksiä hiljaiseen tahtiin. Tyynenmeren saarille voi palata vielä jos maailmanympärimatkalle vielä joskus lähtee, useat rtw-lennot kun menevät helposti sieltä kautta. Ja USA:ssakin on vielä paljon näkemättä, kuten New England ja maan keskiosan luonnonpuistot.

Toisaalta tämä matkan loppumisesta aiheutuvan tunteilun puute vähän häiritseekin. Onko niin, että kaikkeen tottuu niin, ettei mikään sitten enää tunnu miltään. Toisaalta, Lontoossa matkusteltuamme ainakin pari kertaa vuodessa siitä on muodostunut yksi osa elämää. Kaupunki on ihan yhtä rakas kuin aina ennenkin, mutta se on jo niin tuttu, että mitään suuria kiksejä sinne meneminen tai siellä oleminen ei aiheuta. Onneksi paikat eivät maailmasta matkustelemalla lopu ja meidän onneksemme meiltä on näkemättä vielä paljon kulttuureita ja paikkoja joista meillä ei oikeastaan ole hajuakaan. Niihin pääseminen on vain näillä helpoilla ja suht edullisilla maailmanympärilipuilla hankalaa, koska suurin osa lennoista edellyttää tiettyjen isojen hub-kenttien kautta lentämisen.

Emme ole vielä seuraavaa kaukomatkaa päättäneet, mutta mahdollisuuksia on rajattomasti jos vain terveys ja lompakko sallivat.

Paluumatka meni hyvin normaalisti ja ajallaan Bangkokin ja Tukholman kautta Tampereelle.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?