lauantaina, helmikuuta 09, 2008

 

Underwater


5.2.2008. Auckland, New Zealand

Lähdemme huomenna Vanuatulle. Buukkasimme lennot sinne aika viime tingassa ja olimme kerinneet jo käydä lääkärissä Suomessa hakemassa tarvittavat malarialääkereseptit, mutta myöhemmin selvisi että Vanuatullakin on malariaa. Ei siinä sitten muu auttanut kun mennä kyselemään Malaronen perään. Ja koska Uusi-Seelanti on (hyvässä mielessä) Suomen lailla holhoava länsi-yhteiskunta, ilman reseptiähän ei moisia tabuja saa. Läheltä löytyi onneksi Travel Doctors, matkailuun erikoistunut lääkäriasema. Jarna kävi lekurin juttusilla ja ilmeni että Vanuatun pääsaarella Efatessa ei tarvita lääkkeitä. Kaikissa matkaoppaissa ja Britannian ulkoministeriön sivuilla väitetään kyllä toisin, mutta täytyyhän lääkäriä uskoa.

Ristiriitainen tieto tällaisissa asioissa on vähän hämmentävää.

Toinen on tämä tapaus ”kansainvälinen ajokortti”. On käsittämätöntä miksei EU-ajokortissa voi olla tekstejä englanniksi. Autoliitto tekee hyvää bisnestä sillä että myy n. 30 euron hintaan vuoden voimassa olevaa pahviläpyskää joka on käytännössä vain käännös muutamalle eri kielelle tuosta suomen EU-ajokortista. Liiton sivuilla sanotaan että Uudessa-Seelannissa tarvitaan kansainvälinen kortti, toimiston täti väitti myös että USAssa tarvitaan. Kerroimme että olemme vuokranneet auton USAssa vajaat kymmenen kertaa eikä korttia ole kertaakaan kysytty. Nyt paikallisista tiedotteista luimme, että korttia ei tarvita enää täälläkään. Hukkaan meni taas nekin rahat. Olemme hommanneet nuo kortit nyt kolmena perättäisenä vuotena, tänä vuonna sentään älysimme ottaa kortin vain Mikolle. Kertaakaan niitä ei olisi tarvittu. Hukkaan heitettyä rahaa yhteensä siis 150 euroa kaikkine kuluineen. Huh ! No se siitä…

Matkasimme paikallisbussilla noin vartin matkan päähän keskustasta Kelly Tarlton´s Underwater Worldiin, joka oli ensimmäinen ns. moderni akvaario avo-altaineen ja kävelytunneleineen. Kelly Tarlton oli sukeltaja joka halusi tuottaa samankaltaisia kokemuksia myös ihmisille jotka eivät sukella. Hän ehti kuolla ennen kuin hänen unelmansa valmistui vuonna 1985. Samaan tilaan oli tehty myös Etelämanner-encounter. Tilaan tuotetaan päivittäin 3 tonnia lunta, jotta pingviineille saadaan mahdollisimman originaalit oltavat. Pienellä snowcat-kulkuneuvolla päästiin kulkemaan näyttelyn läpi ja kyllä ne pingviinit ovat ihan huippuja.

Iltapäivällä teimme kävelyn viehättävässä Parnellin kaupunginosassa, paistattelimme päivää yhden irkkupubin terassilla ja kävelimme kaupungin suurimmassa The Domain –puistossa. Söimme kaupungin ”Camden Town”issa Karangahape Roadilla ja kävelimme Viaduct Harbour –satamassa ja piipahdimmepa vielä Belgian Bier Caféssa istahtamassa samoille palleille kuin about kaksi vuotta sitten 7.2.2006.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?