sunnuntaina, helmikuuta 03, 2008

 

Pizza, dinnershow and decaying resorts...


1.2.2008. Nuku´alofa, Tonga

Söimme aamiaista skotlantilaisen pariskunnan kanssa, olivat tulossa Uudesta-Seelannista ja menossa täältä Fijin kautta Singaporeen ja sieltä kotiin. Lähdimme liikkeelle vasta puolen päivän jälkeen. Kävelimme kaupungille, ostimme vähän lisää postikortteja ja menimme kirjoittamaan niitä mukavaan italialaisravintolaan kaupungin laitamille, jossa oli muitakin "valkoisia" lounastamassa.

Iltapäivällä kävimme uimassa International Dateline Hotellilla, jossa eilen kävimme oluella. Vesi oli sameaa ja vessat joissa suihkut sijaitsivat olivat hirvittävät. Suihkutilan lattia oli täynnä jotain nestettä, mahtoiko olla kusta tai vettä tai jotain sekoitusta ?? Lattialla oli torakoita ja jotain elohopean näköistä ainetta. Disgusting. Luimme jälkeenpäin tripadvisor.comista tuosta hotellista arvosteluita ja kiitimme onneamme ettemme varanneet huonetta sieltä.

Kuuden jälkeen meidät noudettiin illallistilaisuuteen Liku´alofa -resorttiin joka sijaitsee saaren länsilaidalla, puolen tunnin ajomatkan päässä. Katselimme hetken auringonlaskua beachilla joka oli upea, roskia ja lähes lahonneita rantatuoleja lukuun ottamatta. Ravintolassa luvassa oli ihan ok seisovapöytä ja musiikki- ja tanssiesityksiä jotka sinänsä eivät hirveästi säväyttäneet. Polynesiassa aina kehutaan näitä perinteisiä show-esityksiä, mutta nyt kun olemme nähneet niitä muutamassa paikassa niin täytyy sanoa että mikään ei ole vielä vetänyt vertoja Pääsiäissaaren Kari Kari -tanssiryhmälle. On käsittämätöntä kuinka nuo "perinteet" pystytään pilaamaan hirvittävän eurodiskon muotoon puetulla musalla ja niin yläpäisellä ja kovalla äänentoistolla että ässät ovat hajoittaa pään.

Muuten ilta oli kyllä kiva. Oli mukava nähdä kuinka ravintolaan kokoontui paikallista väkeä saaren eri osista, oli pappia, pari lääkäriä ja ihan "tavallista" kansaa, jotka kaikki nauttivat ruoasta ja showsta. Paikan isäntä ja hovimestari kävivät jostain syystä kysymässä Mikolta monta kertaa että "oliko kaikki hyvin" ja "tykkäättekö ja viihdyttekö". Luulivat kai Lonely Planetin toimittajiksi tai jotain... Pois tulimme puolenyön maissa kyydillä joka oli jo kerran kerinnyt lähteä, kun eivät huomanneet kertoa meille. Ajoivat sitten puolesta välistä takaisin hakemaan.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?