keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

 

Dolphin Discoveries


10.2.2008. Paihia -> Russell -> Kaitaia, New Zealand

Eilen illalla jo buukkasimme delfiininkatseluristeilyn tälle aamupäivälle. Vaikeuksia oli vain päättää että mikä firma, valinnanvaraa kun oli rutkasti. Siinä on taas yksi tämän maan ”jutuista”. Turismista otetaan täällä kaikki irti. Jos jollakulla on pienikin firma joka tekee jotain joka saattaisi turistia kiinnostaa niin asiasta on painettu leaflet, joita on tarjolla kaikissa lähialueen turisti-infoissa ja sama mainos löytyy lukuisista eri firmojen painamista kirjasista jotka esittelevät maan tai maan osan matkailutarjontaa. Tämä on tietenkin hieno juttu. Tekeminen ei takuulla lopu kesken ja joku yöpymiskolokin yleensä löytyy vaikka nämä kesäkuukaudet ovatkin aikamoista sesonkia. Runsaudenpula on se toinen puoli. Mistä tietää mikä viidestä delfiininkatseluoperaattorista on paras? Täytyy vain luottaa intuitioon. Tällä kertaa ei olisi kannattanut. Sateisesta säästä johtuen Dolphin Discoveries päätti olla lähtemättä merelle ja käski hakemaan pääsymaksun hyvitystä. Kerkesimme juuri mukaan Kings-firman vastaavalle risteilylle joka lähti säästä huolimatta. Ja kannatti lähteä koska tunnin päästä aurinko jo paistoi. Ja delfiinejäkin näimme viljalti. Iloiset veijarit kävivät ihmettelemässä meitä yhtä paljon kuin me niitä.

Risteilyyn kuului myös pätkä avomerellä seilailua jonka ansiosta n. 10% matkustajista alkoi voimaan pahoin. Tämä ei liene mitenkään harvinaista. Lopulta laiva pysähtyi Uuden-Seelannin vanhimpaan kaupunkiin Russelliin. Tavallaan eristäytyneen sijaintinsa vuoksi kaupunki on säilyttänyt ns. olde-worlde-charminsa ja se muistuttaakin enemmän jotain Amerikan etelävaltioiden pikkukaupunkia. Söimme järkyttävän kokoisen aamiaisen ja käppäilimme kaupungissa tunnin verran ennen kuin jatkoimme matkaa pohjoiseen.

Matkan varrella pysähdyimme Kiwi Houseen, jossa olisi voinut myös majoittua caravan parkissa oleviin mökkeihin. Kuultuamme että kiwi ei ollut paikalla lähdimme pois. Tarjolla olisi ollut kiwien katselua videolta mutta se ei juuri nyt tuntunut ihan houkuttelevimmalta ajatukselta.

Saavuimme nukkuvaan Kaitaian kaupunkiin. Kyseessä on Uuden-Seelannin pohjoisin kaupunki, jossa majoituimme Historic Kaitaia Hoteliin. Sunnuntai-illan vuoksi kaikki paikat olivat menneet jo kiinni, mutta pikku harhailun jälkeen löysimme viehättävän ravintolan Bridge Cottagen jossa söimme illallisen.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?