torstaina, tammikuuta 31, 2008

 

Tropical overdrive


31.1.2008. Nuku´alofa, Tonga

Meitä oli vastassa pyylevä herrasmies, joka joutui käyttämään Tetris-taitojaan, jotta sai kaikki matkalaukut sovitettua pienen Hiacen "takaluukkuun". Matkalla kaupunkiin poliisit pysäyttivät hänet ylinopeuden takia, mutta kaveri pääsi varoituksella kun lupautui tarjoamaan kytälle drinkin. Pollari oli kuulemma hänen koulukaverinsa. Tongalla nopeusrajoitus on 65, kaupungeissa ja kylissä vain 40.

Villa McKenziessä uusiseelantilainen isäntäpariskunta toivotti meidät tervetulleeksi. Samalla kyydillä taloon saapui myös skotlantilainen pari. Uinahdimme muutamaksi tunniksi ja yritimme saada huoneen lämpötilaa jotenkin kohdalleen. Mikko diggailee tropiikista aina oitis, mutta Jarnalla kestää muutaman tovin totutella.

Tongan väkiluku on about 110 000. Nuku´alofa on pääkaupunki, mutta ei missään nimessä edes yhtä "iso" kuin French Polynesian Papeete. Turismia ei näy juuri lainkaan. Saarella ei ole mitään isoja resortteja, pelkästään pieniä majataloja ja pari isompaa hotellia. Meidän Villa on tavallinen omakotitalo, jossa on muutama vierashuone.

Iltapäivällä kävelimme kaupungin keskustaan varaamaan lauantaille saarikierrosta ja ostamaan postikortteja ja -merkkejä. Iltapäivä ja ilta kuluikin mukavasti köpötellessä pitkin kaupunkia ja kirjoitellen kortteja muutamassa eri pubissa.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?