tiistaina, tammikuuta 29, 2008

 

Silent Sunday


27.1.2008. Chicago, Illinois

Chicagon business-keskusta "Loop" oli sunnuntaina melkoisen tyhjä, ei ristinsielua missään. Loop on saanut nimensä vanhasta rautatieverkosta joka on rakennettu katujen yläpuolelle ja se kiertää kehää ydinkeskustan ympäri. On siis toiminnassa edelleen, mutta ihan kuin sille ei olisi tehty mitään sataan vuoteen. Ihan hyvässä mielessä siis.

Sears Tower oli parinkymmenen vuoden ajan maailman korkein rakennus, kunnes Kuala Lumpurin Petronas Towers vei voiton. Menimme jonottamaan kymmenien muiden turistien lailla päästäksemme katsomaan maisemia korkealta, josta Ferris Buellerkin niitä kavereineen elokuvassa katseli. Ensinnäkin varsinainen näköalatasanne oli remontissa, pääsimme vain 5 kerrosta alempana olevalle varatasanteelle, jonka ikkunat olivat olleet pesemättä varmaankin vuosia. Kuljetus ylös oli järjestetty kolmella eri hissille ja kaikkiin niihin joutui erikseen jonottamaan. Käymme yleensä kaikissa näkötorneissa jos sellaisia matkan varrelle osuu. Tämä oli kyllä surkein. Muistelimme, että parhaat tornikokemuksemme ovat olleet Sydneyssä, Vilnassa ja tietenkin Empire State Building New Yorkissa.

Sitten eläintarhaan. Chicagon Lincoln Park Zoo on USAn viimeinen eläintarha, johon ei ole lainkaan pääsymaksua. Sen kun kävelee puiston alueelle ja eläimiä alkaa vilistä. No, näin talviaikaan monet ulkoaitaukset olivat tyhjiä ja eläimet oli viety sisätiloihin. Liian pieniä häkkejä bongasimme taas kerran monilla eläimillä, mutta ei tämä tarha kokonaan ollut pettymys. Mukavia tuttavuuksia olivat afrikkalaiset maasiat eli aardvarkit sekä kääpiövirtahevot.

Kävelimme Lincoln Parkin alueella, kävimme syömässä vanhassa John Barleycorn -pubissa, joka on kieltolain aikana toiminut speakeasyna eli salakapakkana. Kävimme myös brittipubissa Red Lionissa, jonka baarimikko ystävällisesti neuvoi meitä Chicagon mestoihin. Tarjolla oli ehtaa Old Speckled Hen -olutta.

Old Townissa kävelimme vielä hetken ja pistäydyimme pubissa johon syöksyi yhtäkkiä valtavan äänekäs opiskelijaporukka bailaamaan. Poistuimme paikalta vähin äänin, varsinkin sitten kun bartender unohti tilauksemme.

Vähän ristiriitainen suhtautuminen tähän kaupunkiin. Kummallinen suurkaupunki kun ihmisiä ei näy missään, paikalliset kulkuneuvot kulkevat puolityhjinä ja niillä ei pääse oikein minnekään. Sitten täällä ei tunnu olevan mitään tiettyä aluetta jossa olisi elämää, vaan kaikki helmet on ripoteltu ympäri kaupunkia, monasti taksimatkan päähän.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?