tiistaina, tammikuuta 29, 2008

 

Windy city


28.1.2008. Chicago, Illinois

Maanantaiaamuna keskikaupungilla oli melko erilainen tunnelma. Loop kuhisi elämää. Kävimme Millennium Parkissa katsomassa hienoa Cloud Gate -veistosta ja kävelimme Magnificent Milen päästä päähän. Tuon kadunpätkän varrella on lukuisia hienoja rakennuksia, ja kaupungin parhaat muotiliikkeet. Ilma oli lämpimämpi kuin eilen, mutta vettä satoi muutamaan otteeseen ja sateenvarjoa oli melko turha kaivaa koska se lähti lentoon. Windy city ei ole tuulesta temmattu lempinimi, vaikkei kuulemma varsinaisesti säästä kerrokaan...

Iltapäivällä kävimme hotellissa hoitamassa pakollisia pankki- ja paperiasioita ja illansuussa lähdimme uudestaan liikenteeseen. Greektown on hieman keskustasta länteen, siellä on vieri vieressä kreikkalaisia ravintoloita. Valitsimme Santorini - nimisen paikan jossa oli mahtava palvelu ja hyvä ruoka. Saganaki ja miekkakalapihvi, sekä Jarnan seafood platter olivat mukavaa vaihtelua vähän liikaakin tällä reissulla käyttämiimme Mäkkäreihin sun muihin.

Otimme taksin ja ajoimme pohjoiseen kaupunginosaan kuuluisalle Green Mill -jazzklubille. Paikka oli muinoin gangstereiden suosima salakapakka ja tällä hetkellä siellä tarjoillaan joka ilta elävää musaa. Tänä iltana meitä viihdytti Patricia Parker tai Barley (tai ainakin sinne päin) -kvartetti. Paikka täyttyi pikkuhiljaa ja ihmiset istuivat hiirenhiljaa siemaillen drinkkejä ja kuunnellen musaa. Miellyttävä kokemus.

Otimme taas taksin ja poikkesimme Lincoln Parkissa Four Farthings Tavernissa ja vielä kotikulman Kasey´sissa. Tämän päivän aikana tuli sellainen fiilis, että jos täällä olisi mahdollisuus olla pitempään niin kaupungista saisi hyvän otteen. Täällä täytyy liikkua paljon paikasta toiseen mutta jazzin ja bluesin ystäville (joita me emme ihan varsinaisesti ole) tämä on aivan helmi mesta. Ja joku fiilis tässäkin kaupungissa on, mutta kuten niin monesta muustakin kaupungista, niin tästäkin täytyy sanoa, että "varmasti mukava kesäkaupunki".

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?