tiistaina, tammikuuta 29, 2008

 

The Final Mile


25.1.2008. Philadelphia, Pennsylvania -> New York City, New York

Teimme kävelyn aamu- /iltapäivällä Philadelphian vanhassa kaupungissa. Christ Church -kirkossa opas innostui kertomaan meille pitkät sepustukset kirkon- sekä siinä samalla myös valtion synnyssä tärkeässä asemassa olleen Philadelphian historiasta. Kävimme katsomassa Liberty Belliä joka nykyään on museoitu omaan rakennukseensa. Meille oli jotenkin selvää, että jos Philadelphiassa käy niin pitää käydä katsomassa "sitä kelloa", mutta että kuinka tärkeää symbolista roolia tuo kello on näytellyt USAn historiassa, sitä emme tienneet.

Jätimme Philadelphian iltapäivällä ja matkalla New Yorkiin kävimme New Jerseyssä katsomassa Bruce Springsteenin kotitaloa nätissä Freeholdin pikkukaupungissa. Selkeästi näivettyvässä Asbury Parkin rantakaupungissa E-Street Band aikanaan otti muotonsa ja siellä on jäljellä vielä Stone Pony -keikkamesta sekä "Madam Marie´s fortune telling salon" josta Springsteen laulaa ensimmäisellä levyllään. Madam Marien kerrotaan myös ennustaneen Brucelle, että tämä "tarvitsee kunnon bändin". Kävelimme rannalla kun oli jo hämärä ja Atlantilta tuuli hyisesti. Tänne voisi tulla joskus kesällä takaisin jos vaikka Pomo olisi keikalla. Sinänsä viehättävä ja nostalginen paikka.

Navigaattori, joka oli tällä automatkalla uskomaton apuri, ei olisi millään suostunut neuvomaan meitä ajamaan Hudson Riverin alittavaa Lincoln Tunnelia pitkin Manhattanille, mutta pidimme päämme. Tunneliin oli yli puolen tunnin jono joka lipui eteenpäin kuitenkin ihan kohtuullisen hyvin. Sukellus pintaan Manhattanille tapahtuu keskellä Midtownia jossa perjantai-iltana oli äkäinen liikenne. 8th Avenueta pitkin pääsimme kuitenkin kohtuullisen vaivattomasti 54th Streetille jossa autovuokraamo sijaitsee. Wellington Hotel oli varattu 55. kadulta, veimme kamat huoneeseen ja lähdimme viereisen irkkupubin kautta syömään Restaurant Rowlle 46. kadulle Capri-nimiseen italialaisravintolaan. Kaiuttimista kuului mukavia 80-luvun italialaisia viisuja Toto Cutugnosta Gianna Nanniniin. Viehättävä paikka ja hyvä sapuska. P.J. Carney´s oli viimeinen etappi Nykissä, silmääkin jo vähän painoi.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?