tiistaina, tammikuuta 29, 2008

 

Chicagoon


26.1.2008. New York City, New York -> Chicago, Illinois

Hotellin lämmityslaite piti meitä hereillä kiitettävästi melkein koko yön. Välillä oli kylmä ja välillä tolkuttoman kuuma ja välillä se vehje rätisi ja paukkui hermoja raastavasti. No, kahdeksalta ylös, pikapakkaus ja La Guardian lentokentälle. Mikko joutui kunnon syyniin turvatarkastuksessa. Käsimatkalaukusta otettu kuitunäyte piippasi siihen malliin että päättivät sitten purkaa lähes osiksi kaikki laukussa olleet tavarat. Huvittaa, että olemme tehneet tällä samalla setupilla kolmatta pitkää reissua ja niiden lisäksi lukuisia lyhempiä reissuja ilman mitään tämän kaltaisia ongelmia. Nyt nämä sitten päättivät ottaa laukusta tämän samplen ja siinä sitten ventattiin melkein puoli tuntia. Pakaasissa olevat lääkkeet kuulemma saattoivat aiheuttaa tämän hälytyksen... Toivottavasti nyt eivät laittaneet sitten mitään "epäilyttävä henkilö" merkintää mihinkään ettei tarvi joka kentällä seistä samankaltaisessa jonossa.

USAssa ärsyttää se, että täällä pitää tehdä kaikki niinkuin "by the book". Oman järjen käyttö ja joustavuus ei ole juuri missään määrin sallittua. Ihmiset ovat ainakin näennäisesti yleensä todella ystävällisiä mutta jos jotain asiaa ei ole totuttu tekemään millään muulla tavalla kuin sillä, millä se "kuuluisi" tehdä, niin neuvottelun varaa ei juuri ole.

Ostimme kentältä Teboil-sämpylät joista piti kaapia nahistuneet tomaatin ja lehtisalaatin kammotukset pois, jotta ne saattoi syödä. Onneksi kahvi ja tuoremehu olivat sentään makoisia. Kentällä tuli kaiken lisäksi vielä palohälytys, joka oli viedä kuulon.

Lumiseen mutta ei enää niin kylmään Chicagoon (viime viikolla oli vielä melkein -20 celciusta) saavuimme iltapäivällä ja päätimme kerrankin käyttää julkista kulkuneuvoa kentältä kaupunkiin. Junamatka kesti about tunnin ja vei meidät hotellimme Blaken kulmille Printers Rowlle. Reissuväsymystä oli havaittavissa ja lähdimmekin syömään vasta seitsemän maissa illalla. Saksalainen yli 100 vuotta vanha Berghoff -ravintola Adams Streetillä osoittautui oivaksi valinnaksi Schnitzeleineen. Kotikadullamme Dearborn Streetillä kävimme vielä mukavassa Kasey´s Tavernissa parilla oluella.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?