keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

 

Paholaisen poluilla


Torstai 18.1.2007.

Rehasimme matkalaukkumme mäkeä ylös muutaman korttelin matkan Avisin autovuokraamolle. Vuokraamon hemmo heitti meidät parin kilometrin päähän Patrick Streetille, jossa vuokra-Camrymme oli parkissa. Avain unohtui toimistolle, mutta hemmo kävi sen meidän odotellessa hakemassa. Matka starttasi kohti Tasman Peninsulaa ja Port Arthuria. Tällä kertaa ”väärällä” puolella ajamiseen tottuminen kesti n. 2 minuuttia. On sitä tullut jo sen verran monta kertaa harjoitettua. Matkan varrelle osui Tasmanian Devil Park jossa vietimme iltapäivän. Tasmanian paholaiset ovat pussieläimiä, joita on joskus muinoin ollut koko Australiassa, mutta kun dingot tulivat maahan n. 8000 vuotta sitten kanta hävisi ja nykyään eläintä on enää Tasmanian saarella, jossa dingoja ja kettuja ei ole. Kyseessä on vähän koiran näköinen musta pieni otus joka syö lihaa, lähinnä jo kuolleita eläimiä koska se on laiska ja kömpelö metsästäjä. Suloisiahan nuo ovat. Puistossa oli myös tietty kenguruita, wallabeja ja paljon lähinnä liikenteen loukkaamia lintuja jotka on tuotu puistoon hoidettavaksi ja kenties palautettavaksi luontoon kunhan ovat taas tervehtyneet.

Illansuussa ajoimme Port Arthuriin, jossa majoituimme Comfort Inniin. Kävimme syömässä mock tudor-tyylisessä Fox & Hounds Innissa ja kävimme myös majatalon bottleshopissa ostamassa viiniä. Australiassa alkoholia ei myydä ruokakaupoissa vaan yleensä ravintoloiden yhteydessä on bottleshop josta palanpainiketta saa hankittua yömyöhään asti, useat putiikeista ovat vielä drive-in-tyyppisiä.

Port Arthur on vanha historiallinen nähtävyys, yksi Australian vanhimmista vankilasiirtokunnista jossa vankien pitäminen loppui jo 1800-luvun lopulla. Jäljellä ovat enää rauniot laajasta alueesta jossa asui ja oleskeli parhaimmillaan tuhansia ihmisiä. Kun vankeja Britanniasta alettiin roudata Australiaan 1700-luvun lopulla, suurin osa heistä työskenteli siirtokunnissa eri tehtävissä mutta jos rikoksen poluille eksyi uudelleen niin jo kutsui Van Diemen´s Land (Tasmanian vanha nimi) ja usein juuri Port Arthur. Pimeän tultua osallistuimme Ghost Walkille joka tutustutti alueen rakennuksiin ja historiaan lukuisten kummitusjuttujen johdattamana. Alueella oli kieltämättä kovin spooky fiilis. Vuonna 1996 Port Arthurissa sattui ikävä tapaus kun joku hullu avasi tulen alueella sijaitsevassa kahvilassa ja tappoi yhteensä 35 ihmistä. Tuolle joukkomurhalle on tapahtumapaikalla omistettu memorial garden. Port Arthur on ehdottomasti koko Australian hienoimpia ja ennen kaikkea vanhimpia nähtävyyksiä, pakollinen kohde jos tännepäin on tulossa.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?