keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

 

Long way from home


Maanantai 15.1.2007.

Australia on hieno maa, suosikkimaamme. Se on matkailijalle erittäin monipuolinen, senkun valitsee kaupunkiloman, rantaloman, samoiluloman, lintubongausloman ja monen muun väliltä, you name it, kaikki onnistuu paitsi ehkä pilkkiminen. Moni asia näyttää ja kuulostaa hyvin brittiläiseltä, toisaalta tienvarret ja pikkukaupungit ovat monessa paikkaa hyvin amerikkalaisen oloisia. Siisteys ja tietynlainen jämptiys tuo mieleen pohjoismaat. Vaikka ihmiset ovat hyvin laidback ja hokevat koko ajan että no worries, asiat hoituvat silti. Ihailtava elämänasenne. Kaukana kaikestahan maa on ja toisinaan mielikuvat Crocodile Dundeen kuvaamasta takapajulasta eivät ole kovin kaukaa haettuja. Ihmetyttää kun meiltä aina kysytään mistä olemme, vastaus on aina: Oh, Finland, you´re a long way from home. Eikö tänne piru vie ole ihan yhtä pitkä matka mistä tahansa. Bangkokin lentokin kestää Brisbanesta kahdeksan tuntia.

Postitimme Suomeen laatikollisen matkatavaroita joita emme enää tarvitse. N. 40 euroa maksoi kolmen kilon lentoposti. Laivaposti olisi ollut puolet halvempaa mutta olisi kestänyt kolmesta neljään kuukautta. Borders-kirjakaupasta hankittiin Brisbanen alueen ja Tasmanian kartat ja pari Moody Bluesin levyä, Dick Smiths –elektroniikkakaupasta isompi muistikortti kameraan ja sähköadapteri. Brewhousessa George Streetillä nautittiin oluet ja sitten tehtiin kaupunkikierros kävellen.

Brisbanessa ei ole hirveästi jäljellä vanhoja rakennuksia. Toisaalta ei siellä niitä ole koskaan juuri ollutkaan, kyseessä on aika nuori kaupunki. Sydney ja Melbourne ovat isompia, vanhempia ja eläväisempiä, sanottakoon eurooppalaisempia suurkaupunkeja. Brisbane muistuttaa ehkä jotain suurta Jyväskylää. Keskustassa on mukava kävelykatu Queen Street Mall, jonka varrelle on keskittynyt suuri osa kaupungin ravintola- ja kauppaelämää. Yli 500 liikettä löytyy kadun varrelta. Jos pitäisi mainita Brisbanen paras puoli, se on juuri tämä. Ei mikään tee shoppaamisesta mukavampaa kuin se, että kaikki kaupat ovat tiiviillä etäisyydellä toisistaan ja valinnan varaa on runsaasti.

Kävimme Botanic Gardensissa ja varsin viehättävässä Roma Street Parklands –puistossa jossa oli paljon kaunista kasvillisuutta, pieniä järviä ja vesiväyliä sekä ibis-lintuja, mitä ne nyt sitten suomeksi ovatkaan. Kävelyreissun päätteeksi kävimme Down Under Barissa joka sijaitsee Palace Backpackers –reppureissaajahelvetin alakerrassa. Halpaa olutta ja paljon humaltuneita nuoria matkalaisia. Australiaa tämäkin, backpackereita maassa suositaan kyllä yllinkyllin. Söimme illalla vielä Mick O´Malley´s –irkkupubissa ja menimme yöpuulle odottamaan lentoa Tasmaniaan.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?