keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

 

Airwalking


Sunnuntai 21.1.2007.

Sänky oli muuten varmaan paras missä on tullut nukuttua. Isäntä kehuikin panostaneensa siihen kokeiltuaan useita erilaisia sänkyjä. Kaikki vieraat kuulemma ovat kehuneet. Aamiaisen jälkeen ajoimme syvemmälle lounaisen Tasmanian metsää Tahune Forest Reserveen jonne on rakennettu puiden latvoissa kulkeva 600 m pitkä ”airwalk”. Costa Ricassa näitä nähtävyyksiä oli useita. Tämä oli kyllä henkeäsalpaava varsinkin kun kävelyn viimeinen osuus riippui ”ilmassa” huojuen Huon Riverin yllä. Maisema oli kerrassaan komea ja kameraan liian iso. Metsän siimekseen johtavan 30 km pitkän mutkaisen Arve Roadin varrella on myös ”Big Tree”, yksi maailman suurimmista puista. Ympärysmitta ja muut eivät jääneet mieleen mutta järjettömän kokoinen puu siellä jököttää.

Meidän piti käydä vielä tutustumassa Geevestonin pikkukaupunkiin, mutta alkoi rankkasade ja tyydyimme ostamaan lähikaupasta juustoa ja kinkkua ja söimme Rossin leipomosta saamamme leivät ajaessamme Hobartin lähellä sijaitsevaan historialliseen Richmondin kaupunkiin, jossa on Tasmanian vanhin silta 1823-vuodelta. Majoituimme Richmond Arms-pubin takana sijaitsevaan vanhaan tallirakennukseen joka toimii nykyään pikkumotellina, sitten suuntasimme tämän paikan eläinnähtävyyteen Zoo Doo Wildlife Parkiin kuuden kilometrin päähän Richmondista. Siellä näimme perinteisten aussieläinten lisäksi myös vuohia, possuja, kameleita, alpakoita ja apinoita. Erikoisuutena olivat valkoiset kengurut joita emme tähän mennessä olleet nähneet missään. Zoo Doo vaikutti ystävälliseltä ja hyvin pidetyltä paikalta vaikka maasto olikin rankkasateiden runtelema ja kengät sen mukaisessa kunnossa. Australian eläinpuistot eivät ole tavanomaisia eläintarhoja, eli eläimet eivät yleensä ole häkeissä vaan vapaina laajoissa aitauksissa joihin ihmisetkin pääsevat sisään. Tämän mahdolistaa se, että Australiassa ei juuri ole vaarallisia eläimiä (käärmeitä ja krokoja lukuunottamatta) ja perinteisiä eläintarhoja muiden maanosien eläimineen on huomattavasti vähemmän.

Richmond on hyvin samanoloinen vanha pikkukaupunki kuin aiemmin kuvailemamme Ross. Pienestä käsityöliikkeestä ostimme itsellemme tuliaisiksi Huon-männystä tehtyjä tuotteita. Söimme ja joimme illan Richmond Armsissa. Taas oli käynnissä Commonwealth Games, jotka näyttivät olevan ausseille kuin lätkä ja tapanikansa suomalaisille.

Näin päättyi Tasmanian osuus. Ikävä jää tänne, päätimme että aina kun tulemme Australiaan käymme myös Tasmaniassa. Paikka on juuri meidän makuumme koska pidämme luonnosta, eläimistä, vanhanaikaisuudesta, oluesta ja kauniista kaupungeista. Tasmania versus Scotland ?? Emme osaa sanoa kumpi voittaa. Toivottavasti tilaisuuksia vierailla saarella vielä tulee.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?