keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

 

Vomiti express

Tiistai 2.1.2007.

Melkein yhtä nopeasti kuin Maupitille tultiin sieltä myös lähdettiin. Kävelimme vielä oman motumme ympäri, oli jälleen kuuma ja tuntui haikealta lähteä niin hienosta paikasta pois. Alun perin meidän piti lentää Maupitilta Raiatealle ja sieltä jatkolennolla Bora Boralle. Emme kuitenkaan saaneet lippuja tuolle ensimmäiselle lennolle ajoissa joten päätimme luottaa Maupiti Express –laivakyytiin. Myös Vomiti Express –lempinimellä tunnettu paatti seilaa kolme kertaa viikossa Bora Boran ja Maupitin väliä, 40 km. Laivasta liikkuu lähinnä kauhutarinoita ja kieltämättä meitä pelotti astua siihen. Pari relaksoivaa olutta ja pahoinvointitabletit ajoivat ilmeisesti asiansa hyvin, sillä mitään seasicknessiä ei ilmennyt. Muutamalla muulla sen sijaan ilmeni, laivalla oli heitä varten töissä muutama ”oksennuspoika” jotka sinkoilivat ympäri laivaa ojentaen ämpäreitä niitä tarvitseville. Kyyti oli kyllä melko rankkaa, laiva on aika pieni koska Maupitin laguuniin ei pääse sen isommalla aluksella, lisäksi reitti on täysin avomerta. Kun vaan heittäytyi merenkäynnin armoille niin kokemus oli itse asiassa aikas hieno.

Bora Boralla astuimme Le Truck – kulkuneuvoon. Kyseessä on paikallinen vanhanajan ”bussi”, kuorma-auto jonka puoliavonaisessa kontissa on istumapaikat parillekymmenelle ihmiselle. Kirjoittauduimme sisään hotelliimme Village Temanuataan ja kävimme syömässä viereisessä Fare Manuiassa. Ravintolassa oli runsaasti kovaäänisiä amerikkalaisia turisteja, emme tienneet olimmeko siitä innoissamme vaiko sitten emme…

Bungalowimme oli tällä kertaa ihan meren rannassa ja terassilla tuuli niin kovaa, ettei siinä oikein pystynyt iltaa istumaan. Nukkumaan siis.

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?