keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

 

Kiinalaista viisautta

Torstai 28.12.2006

Palautimme auton Hornby Streetille Avisin konttuuriin ja kävelimme Hudson´s Bay Companyn ja postitoimiston kautta Chinatowniin. Edellisestä löytyi Mikolle sandaalit ja jälkimmäisestä pino postimerkkejä. Tällä kertaa matkasimme Chinatowniin Silk Roadia pitkin. Kyseessä on turisteille ja miksei muillekin tarkoitettu opastein merkitty kävelyreitti joka ei vie Downtown Eastsideen jonne ensimmäisenä päivänä eksyimme.

Chinatownissa on Dr. Sun Yat-Sen Garden. Suurin Kiinan ulkopuolella oleva kiinalainen puutarha. Jonathan-niminen opas valotti valon, muotojen, materian ja vastakkain asettelun merkitystä puutarhan suunnittelussa. Mielenkiintoinen paikka. Kiinalaiset ovat ilmeisesti olleet kautta aikain oikeassa kaikessa mikä liityy henkisiin asioihin ja ihmiseen yleensäkin universumin osana ja fyysisenä olentona. Vasta viime vuosina rahan valta on alkanut sokaista heitäkin ja vanhat opit ja viisaudet alkavat valitettavasti unohtua. Chinatownista ajoimme Skytrainilla Canada Placelle, jossa katselimme Burrards Inletia ja ruokimme lokkeja hieman vanhentuneilla aamiaisleivillämme.

Vancouver tuntui nyt kuin olisi kotiin palannut. Kaikkiin paikkoihin tuntuu saavan kosketuksen noin kolmessa päivässä, sen jälkeen niissä osaa toimia jokseenkin hyvin. Ja kolmen päivän jälkeen yleensä joka paikasta alkaa jo löytää jotain hyvääkin, jos ei jo heti ole ihastunut. Näin kävi täällä. Söimme ydinkeskustassa Lennox-pubissa ja muutaman tunnin hotellikuoleman jälkeen kävelimme vielä illalla Gastowniin Steamworks Breweryyn jossa maistoimme muutaman maanalaisen höyryn avulla pannun oluttuopposen. Saattoivat olla tällä reissulla viimeiset pienpanimotuotteet, nyyh..

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?