keskiviikkona, joulukuuta 20, 2006

 

Näköaloja, huumehörhöjä, ostoksia ja elokuvaa


Tiistai 19.12.2006.

Nukuimme kuin tukit ensimmäisen hotelliyön. Hotellin aamiainen oli ihan ok, aika lähellä sitä mihin rajan toisella puolella olemme jo tottuneet. Donitseja ja muuta pullaa oli suhteessa enemmän verrattuna mihinkään muuhun suuhunpantavaan. Onneksi oli hedelmäsalaattia ja hyvää kaakaota. Ennen kaupungille lähtöä ihmettelimme hotellihuoneessa hetken matkaoppaita ja uuden kameran manuaalia. Lähdimme sitten harhailemaan sumuiseen kaupunkiin. Kävimme Harbour Centressä olevassa näkötornissa josta sai hyvän yleiskuvan vaikka kovin kauas ei sumun takia nähnytkään.

Yllättävän hyvin ensimmäisenä päivänä pysyi pää mukana siinä, että missä ollaan. Jossain se on ollut vaikeaa, esim. parina ekana päivänä Uudessa-Seelannissa tuli koko ajan mieleen, että onko tämä Amerikkaa vai Englantia vai mitä ?? Vancouverissa liikkuessa tulee välillä mielikuvia New Yorkista, San Franciscosta ja L.A:stakin. Paljon on jäljellä myös vanhoja matalahkoja aika nuhjuisen näköisiä taloja. Kävelimme kaupungin vanhimmassa osassa Gastownissa, otimme kuvan maailman vanhimmasta höyrykellosta, harhailimme Chinatowniin Kanadan pahimman huumehörhöalueen läpi kun ymmärsimme jotenkin väärin matkaoppaamme varoitukset !!! Samanlaista aluetta emme olleet nähneet aiemmin missään, emme edes Los Angelesissa jossa ajoimme vähän vastaavanlaisen paikan halki. Ja nyt ei ole puhe mistään Christianiasta, vaan aika paljon kovemmasta kamasta. Pääsimme kuitenkin vaikeuksitta määränpäähän eikä meitä kukaan pahemmin häirinnyt. Chinatown on aika iso, niinkuin Nykissäkin. Harhailun päätteeksi istuimme Guinnessien ääreen Irish Heather pubiin Gastowniin.

Seuraavana vuorossa oli ostoskierros. London Drugs -kaupasta löytyi hyvää lääkematskua, Future Shopista puhelimen USB-matkalaturi ja "pieni iso" kovalevy videomateriaalin backuppaamista varten, Winners-halpakaupasta löytyivät ulkoilukengät kummallekin. Jossain välissä söimme Granville Streetillä olevan kauppakeskuksen Food Courtissa todella maittavat hampurilaiset. Kävelimme vielä Robson Streetiä pitkin Paramountin elokuvamultiplexiin jossa kävimme katsomassa Cameron Diazin, Kate Winslettin, Jack Blackin ja Jude Lawn tähdittämän Nancy Meyersin ohjaaman elokuvan "Holiday". Pari olutta vielä hotellimme vieressä sijaitsevassa Jesters-urheilupubissa (!), 7-11, ja sitten nukkumaan.

Edelliselle pitkälle matkalle lähtiessämme oli jotenkin sellainen olo, että kaikki on lopullista. Parina ekana päivänä Buenos Airesissa tuntui, että ei ole huolen häivää mistään, ihan kuin emme enää palaisi siihen arkielämään mistä lähdimme. Nyt sitä fiilistä ei oikein ole, vaikka tälläkin matkalla tarkoitus on viipyä yli 7 viikkoa. Ehkä se tuli tiedostettua että tulimme kuitenkin takaisin ja että arki jatkui suht samanlaisena kuin ennenkin vaikka ihmisinä emme enää ihan samoja olleetkaan...

Mikko ja Jarna, Hotel St.Regis, Downtown Vancouver, British Columbia, Canada

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?