torstaina, joulukuuta 21, 2006

 

Kesäkaupunki ?


Keskiviikko 20.12.2006.

Melkein kaikista maailman kaupungeista sanotaan, että "tää on sellainen mukava kesäkaupunki". No mikä kaupunki ei nyt sitten olisi kesäisin kivempi paikka kuin esim. Tampere marraskuussa? Tämä Vancouver taitaa kuulua myös noihin kesäkaupunkeihin. Ensinnäkin olemme kaikella todennäköisyydellä kaupungin ainoat turistit. Maahantulovirkailijakin jo ihmetteli, että mitä me oikein täällä teemme? Kaiken lisäksi täällä on monet paikat kiinni, hirveästi purku- ja rakennustyömaita, jotenkin sellainen lopunajan tunnelma. Ehkä kaupunki valmistautuu 2010 pidettäviin olympialaisiin tai ainakin seuraavaan kesään. Ja erityisesti pistää silmään, että täällä on todella paljon ns. laitapuolen kulkijoita, seikka johtunee siitä että kaupungin ydinkeskusta on verraten pieni, eikä täällä ole kovin perusteellisia rajoja eri alueiden välillä. Ei sillä että mitenkään erityisemmin paheksuisimme ketään, mutta silmät eivät vain ole tottuneet siihen, että näkee ihmisten tykittävän kadulla suoraan suoneen.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti tänä aamuna lähteä Stanley Parkiin, Pohjois-Amerikan suurimpaan kaupunkipuistoon. Siellä oli riehunut viime perjantaina raju myrsky ja teitä ja kävelyreittejä on jouduttu sulkemaan kaatuneiden puiden takia. Ennustetaan että raivaus kestää pitkälle ensi vuoteen.

Lähdimme siis toiseen suuntaan, kävelimme downtownin halki Hornby Streetin eteläpäähän josta lähti pieni aquabus vastapäiselle rannalle, Granville Islandille. Vietimme siellä alkuiltapäivän, kävimme markkinoilla sekä kahdessa pienpanimoravintolassa. Tulimme takaisin lähes samaa reittiä, pistäydyimme vielä Doolins-irlantilaispubissa ja A&B Sound-levykaupassa, josta mukaan tarttui aikas vakuuttava määrä matkakuunneltavaa. Meidän piti pistäytyä vielä Hudsons Bay Companyssa (kaupungin vanhin tavaratalo, itseasiassa koko kaupunki sai alkunsa Hudsons Bay Companysta), mutta tulimmekin hotellille lepäilemään sushi-välipalan kera hetkeksi, joka sitten venyi iltaan saakka. Piti lähteä vielä Gastowniin syömään ja katsastamaan pari pubia, mutta päätimme jäädä valmistautumaan huomista automatkaa varten, kerkiäähän sitä sitten viimeisenä iltana kun palaamme tähän kaupunkiin. Jos olisi vaikka kesäisempi ilma !!

Mikko ja Jarna, Hotel St. Regis, Downtown Vancouver, British Columbia, Canada

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?