tiistaina, joulukuuta 19, 2006

 

And we arrived in Canada...


Maanantai 18.12.2006.

Pönttö on hieman sekaisin, takana on 26 tunnin yhtäjaksoinen matka Tampereelta Kööpenhaminan, Frankfurtin ja Calgaryn kautta Vancouveriin. Lufthansan piti lentää meidät Frankfurtista suoraan tänne, mutta SAS:n kone tilttasi Köpiksessä ja saavuimme Frankfurtiin ehkä noin vartin liian myöhään ehtiäksemme Vancouverin koneeseen. Meidät rebookattiin sitten Air Canadan lennoille, ensin Calgaryyn ja sieltä tänne. Myöhästyimme tosin vielä siitä Calgarysta lähtevästä koneestakin, mutta onneksi jo reilun tunnin päästä lähti toinen. No, olimme perillä 5h45 min myöhemmin kuin mitä alkuperäinen lentoaikataulu kertoi. Jos olisimme myöhästyneet vielä vartin, vakuutusyhtiö olisi korvannut meille yhteensä 68 euroa. Nyt jäämme ilman.

Spekulointi sikseen. Oli tuo sen verran pitkä matka yhteenmenoon, ettei tässä jaksa muuta kuin mennä maate, sinänsä ei siis harmita ettemme vielä tänään ennättäneet katsastelemaan tätä kaupunkia sen syvällisemmin. Hotellin vieressä oleva 7-11-kauppa sai riittää. Hotellimme St. Regis tarjosi heti ilmaista wireless-laajakaista-aikaa. Vuosi sitten matkaillessamme nuo palvelut toimivat lähinnä vain Etelä-Amerikassa, mielenkiintoista nähdä nyt miten tilanne on vuodessa muuttunut. Kanada tuntuu näin lentokentillä ja taksin ikkunasta tilannetta tarkkailleen silmissä aika samanlaiselta kuin USA. Voi olla että kokemus muuttuu kunhan on täällä muutaman päivän ollut.

Ai niin, aloitimme siis 18.12.2006 klo 5.00 toisen maailmanympärimatkamme. Viime vuoden vaihteessa matkailimme raskaammalla kaavalla kolme ja puoli kuukautta, nyt menossa ollaan vähän reilut 7 viikkoa. Kesällä aloimme suunnitella uutta kaukomatkaa. Mielessämme oli mennä Etelä-Amerikkaan lähinnä Amazonasin alueelle tai sitten Australiaan. Australian lennot olivat jo vähän aikaa varattuinakin, mutta koska lentohinta ei ollut juurikaan halvempi kuin Star Allianssin halvin RTW-lippu, niin päätimme satsata vähän enemmän ja tehdä tällaisen muutaman pysähdyksen kiertomatkan. Kirjoittelemme taas tänne aina kun aika ja hermot sallivat. Käykää siis silloin tällöin tsekkaamassa kuulumisiamme, jos huvittaa.

Mikko ja Jarna, St. Regis Hotel, Downtown Vancouver, British Columbia, Canada

Comments: Lähetä kommentti



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?